top of page

Додатки у смартфоні, які зроблять життя у Німеччині комфортним

Оновлено: 11 жовт. 2022 р.


Дуже важливо, знаходячись у будь-якій країні, у будь-якій точці світу відчувати себе комфортно. Для цього ми підготували для топ-20 програм для вашого смартфону, які суттєво спростять життя українців у Німеччині.


1) DB Navigator. Мобільний додаток німецької залізниці. Він дозволяє отримати інформацію про рух потягів, дізнатися про маршрути та придбати квитки. Простота користування DB Navigator зводиться до внесення міст відправлення та призначення і через кілька секунд, ви отримаєте найкоротший маршрут та зможете ознайомитися з усіма альтернативами.

2) Flixbus. Додаток автобусноï компанії, призначений для купівлі квитків за вигідною ціною. Допомагає зробити ваші подорожі бюджетними.

3) Ding. Додаток користування автобусами. Показує розклад та прибуття автобусів на найближчу зупинку у реальному часі, з поправками на запізнення.


4) Lieferando. Найпопулярніша служба доставки їжі у Німеччині. Дуже зручний і максимально простий у застосуванні.

5) Douglass. Онлайн-магазин брендової парфумерії та косметики, який пропонує широкий асортимент товарів.


6) Lingvo live. Важливий застосунок для тих, хто не володіє німецькою мовою.

7) Ebay. Онлайн платформа, аналог українського OLX, де можна придбати усе що завгодно. Можна знайти як нові товари, так і б/в, а вказавши “zu verschenken” (віддам безкоштовно) - товари, у тому числі меблі та побутову техніку, які віддають задарма. Слід написати продавцю, домовитися про зустріч і лишиться тільки самостійно організувати вивіз товару. Майже усі переселенці саме тут знаходять ліжка, шафи, столи та усе необхідне для побуту. Також можна знайти одяг, взуття, косметику, сумки тощо.

8) Doctorlib. Зручний та простий спосіб знайти лікаря та записатися на прийом.


9) Too Good To Go. Застосунок для тих, хто хоче заощадити на купівлі продуктів. Програма зв'язує зареєстрованих користувачів з ресторанами та магазинами, де залишається їжа, яку не продали. Радимо зважати, що продукти швидко розкуповують.


10) Amazon. Популярний та відомий онлайн-магазин, де можна купити практично будь-які товари. Зручний та простий у використанні. Є можливість повернення товару швидко та безкоштовно.


11) Immo Welt. Додаток для пошуку та здачі в оренду житла.


12) Immo Scout 24. Ще один класний додаток для пошуку житла.




13) Free Now. Програма виклику такси, аналог Uber. Слід вказати адресу звідки та куди будете їхати. Можна оплатити поїздку готівкою або карткою. Дуже зручно, навіть якщо ви не знаєте мову. Ніякого стресу, адже не потрібно намагатися пояснити водію куди саме вам потрібно.


14) Vinted. Додаток для онлайн покупок б/в товарів різноманітних категорій.



15) Zalando. Завдяки цьому додатку ви можете купувати одяг онлайн. Zalando пропонує знижки, безкоштовну доставку та повернення.




Ще 5 корисних додатків, які ми рекомендуємо мати кожному у своєму телефоні. Це додатки великих мереж продуктових та побутових магазинів, які є по всій Німеччині. Lidl plus, Rewe, Muller, Dm, Kaufland.

Потрібно завантажити додаток, зареєструватися там і ви автоматично будете мати онлайн картку клієнта того чи іншого магазину. Що вам дасть ця картка? Ви матимете змогу щотижня отримувати купони на знижку на певні товари, а іноді і змогу отримати якісь продукти безкоштовно.


bottom of page