top of page

Акції на підтримку України у Батумі

Оновлено: 26 лип. 2022 р.

З першого дня повномасштабного вторгнення росії в нашу країну на Площі Європи в Батумі збираються акції на підтримку України.


Акції проводяться кожного дня, за будь-якої погоди і за будь-якою кількістю учасників. З перших днів поруч з українцями стоять картвели і білоруси.


Кожного дня на центральній площі Батумі лунає гімн України і чують про війну. У цьому активісти вбачають свій внесок у боротьбу із російською агресією: не мовчати, а доносити до місцевих та тих, хто приїхав в Батумі відпочивати, що в Україні зараз війна, вона не закінчена і українці потребують підтримки аж до своєї перемоги, тому що зараз вони відстоюють свободу усього демократичного світу.

Не можна дозволити світу “втомитися” від жахіть, які відбуваються зараз в Україні. Саме з цією метою проводяться щоденні мітинги, було відзнято декілька відеороликів, організовуються флешмоби та тематичні акції.


25 червня Батумі доєднався до великого міжнародного мітингу «Azovstal. Free Mariupol defenders». Мітинг пройшов у 35 містах 28 країн. Декілька сотень людей зібралось на центральній площі Батумі аби висказати свою підтримку захисникам Азовсталі. Продовжилась акція ходою по набережній Батумі із великим прапором України до Колонади Парку 6 Травня.

До Дня Конституції України була організована Акція Пам'яті та Скорботи!

Наразі в Україні воює велика кількість грузинів, з яких 16 бійців загинуло. Вони захищають суверенітет нашої країни та всього демократичного суспільства.

Ми будемо вічно пам'ятати Ім'я кожного Героя, який віддав своє життя за Україну.

Вічна пам'ять та слава загиблим Героям України!

Допомога українцям у Грузії - це ініціативи звичайних людей і бізнесменів. Акцією «Від серця до серця. Разом до Перемоги!» активісти «Майдану Батумі» подякували всьому бізнесу в Грузії, який підтримав Україну та українців із перших днів війни. Волонтери обійшли кожну аптеку, яка видавала безкоштовно медикаменти, кожний ресторан, де годують біженців безкоштовно, кожен готель, який розмістив українців безкоштовно, відділення пошти Грузії, які надсилали посилки в Україну безкоштовно, медичні та інші заклади, які допомагали українцям. На дверях наклеїли наклейку, щоб кожен перехожий бачив, як багато людей, які об'єдналися проти війни в Україні!

Учасники акції «Сьогодні я українець!» отримали від організаторів аркуші із обрисами України, де можна було поставити жовто-блакитне серце на тому місті, де зараз знаходяться знайомі та близькі люди в Україні! Мета такої акції - показати, що кожна людина, незалежно від національності, зараз в Україні має знайому, рідну, близьку людину! І в нього болить серце за трагедію в Україні!

Понад 300 чоловік взяло участь в акції «Закрийте небо над Україною!». Саме з 300 фрагментів склали цей напис. Учасники тримали фрагменти над головою, так, щоб цей посил було видно навіть з неба.

З червня розпочато збір коштів на закупівлю медикаментів. Необхідні ліки закуповуються у Турції за собівартістю і звідти надсилаються адресно волонтерам в Україні. За перший місяць зібрано майже 7000 $. Звіти про використані кошти публікуються на каналі https://t.me/BatumiforUkraine

І це ще не повний перелік…

На акціях можна отримати інформацію про допомогу, яка надається українцям в Батумі, почути новини про Україну, озвучити те, що болить, і відчути, що тебе розуміють і підтримують.

Підписуйтесь на канал про щоденні Акції на підтримку та солідарність Україні https://t.me/+VtzWNdhYUi8zMjdi або долучайтесь о 19:00 на Майдані Європи у Батумі - щодня аж до нашої ПЕРЕМОГИ!


bottom of page